Valencia CF08 enero 2020

El Valencia CF té un mal dia i perd davant el Real Madrid (1-3) en la semifinal de la Supercopa

El conjunt valencianista no estarà en la final i ja se centra en les altres competicions

Hi ha dies en què un pot preparar de la millor manera un partit i tindre un mal dia. Això és el que li va ocórrer al Valencia CF davant el Real Madrid en la semifinal de la Supercopa d'Espanya (1-3), després de ser durament castigat en una primera meitat que va complicar encara més l'objectiu d'aconseguir una plaça per a la final, abans que Modric acabara amb el tercer gol del partit amb qualsevol indici de reacció valencianista i que Parejo retallara distàncies en el temps extra des del punt de penal.

D'inici, Celades va optar per una variant tàctica, col·locant a Kondogbia de pivot, amb Coquelin i Parejo uns metres per davant, Ferran Torres i Carlos Soler oberts a les bandes i Gameiro com a referència en atac. La possessió de la pilota era del Reial Madrid, que movia l'esfèric mentre el Valencia CF esperava recuperar i eixir amb velocitat, l'equip patia des del principi. Jaume es va engrandir als quatre minuts amb una gran parada a rematada de Varane, però després Kroos el va sorprendre amb un ràpid servei de cantonada per a avançar al Real Madrid.

Era el minut 15 de partit, encara quedava molt de camí per davant, amb desavantatge en el marcador, l'equip va voler estirar les seues línies i van arribar els millors minuts. Courtois va estar molt atent fora de l'àrea per a eixir a tallar una passada quilomètrica de Parejo que va poder deixar només a Gameiro. Insistia el Valencia CF, que va reclamar dues accions dins de l'àrea possibles de ser castigades, com un colp clar de Kroos amb el colze en el rostre de Ferran Torres o una espenta de Casemiro a Carlos Soler. Gameiro va tindre l'empat, però la seua rematada dins de l'àrea en el minut 28 de partit va marxar fora. Semblava que estava més a prop l'empat, però el que va arribar va ser el segon gol del Real Madrid, obra de Isco en el minut 39 després d'aprofitar un rebutge. Va ser una maçada i urgia reaccionar, però va ser Isco qui va tindre el tercer, però la seua rematada va acabar colpejant en el pal.

Després del descans, Celades va variar el dibuix buscant una reacció, tornant al clàssic 1-4-4-2, inicialment avançant la posició de Ferran i col·locant a Coquelin per la banda dreta de la línia medul·lar fins que va entrar Maxi Gómez, que va retornar al francés al corredor central i a Ferran Torres a la banda. També va pujar la intensitat en el joc. El Valencia CF volia estrényer el resultat amb un gol, però no arribava a l'àrea de Courtois i continuava patint, rebent un altre colp quan Modric va anotar el 0-3.

Malgrat això i que l'opció d'estar en la final s'havia posat molt costa amunt, l'equip no va baixar els braços i va continuar lluitant buscant el gol. Una bona rematada de Maxi Gómez va obligar a Courtois a realitzar una gran intervenció, després el va intentar Carlos Soler amb un llançament llunyà, però el gol no va arribar fins al temps afegit, quan Parejo va retallar distàncies des del punt de penal. No anava a ser suficient per a estar en la final de la Supercopa, a partir d'ara l'equip se centrarà en les altres competicions.

Fitxa tècnica:

1. Valencia CF: Jaume, Wass, Garay, Gabriel Paulista, Gayà, Coquelin (Rubén Sobrino, min. 82), Parejo ©, Kondogbia (Maxi Gómez, min. 57), Carlos Soler, Ferran y Gameiro (Cheryshev, min. 69’).

3. Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Sergio Ramos ©, F. Mendy (Marcelo, min. 70), Casemiro, Valverde, Kroos, Isco, Modric (James, min. 76) y Jovic (Mariano, min. 82).

Gols: 0-1, min. 15: Kroos. 0-2, min. 39: Isco. 0-3, min. 65: Modric. 1-3, min. 90+2: Parejo, de penalti.

Àrbitre: Gil Manzano. Amonestó a Casemiro (84’).

Incidències: Partit corresponent a la semifinal de la Supercopa d'Espanya disputat en el King Abdullah Sports City de Jeddah (l'Aràbia Saudita), davant 40.877 espectadors.